Hier komen de veel gestelde vragen te staan. Mocht jouw vraag er nog niet tussen staan, stuur dan een mail naar info@heeldeventerhapt.nl.

Hoe laat begint het evenement?
 Om 14.00 uur komt Andries Heidema, burgemeester van Deventer, aan met het pontje bij de Welle en zal dan de eerste koek happen. Hou er rekening mee dat je je koek nog moet ophalen en op de plek in de route je koek op moet hangen. Je kunt je de 25e als koekhapper melden vanaf 13.00 tot 13.45 uur.

Waar kan ik mij melden?
Aanmelden kan HIER. Je kunt je op de dag zelf ook nog aanmelden, maar wil je zeker zijn van je plekje, schrijf je dan nu in! Wie weet ben je anders te laat en is…..de koek op!

Wat kost het?
Helemaal niets. Deelname is gratis! We willen dat iedereen mee kan doen! We zamelen wel geld in voor een goed doel, dus als je daar een bijdrage aan wil leveren dan juichen we dat van harte toe. Van bedrijven die herkenbaar mee willen doen vragen we wel een financiële bijdrage zodat we de kosten kunnen betalen en hopelijk nog een mooi geldbedrag ophalen voor het goede doel!

Kan ik meehelpen met de organisatie?
Zeker! Ook dit evenement moet het hebben van vrijwilligers! Klik HIER om je aan te melden als vrijwilliger.

Kan ik een plekje in de route uitkiezen?
Het indelen wordt nog een flink karwei voor ons! Het zal lastig worden om elk persoonlijk verzoek te honoreren. We raden daarom aan om als je met een groep mee wil doen iedereen tegelijk in te schrijven of contact met ons op te nemen. Grote groepen en speciale activiteiten in de lijn delen we vooraf in. Als je verder samen wilt staan met een aantal medehappers, dan moet je tegelijkertijd je koek ophalen en kan je samen een plekje krijgen.

Kan ik met een bedrijventeam meedoen?
Jazeker! Graag zelfs! Deelname is voor iedereen gratis, maar als bedrijven herkenbaar mee willen doen, dan vragen we wel een financiële bijdrage. Wil je als bedrijf zijnde opvallen dan nodigen we je van harte uit om iets ludieks te verzinnen om tijdens de recordpoging te doen. Aanmelden van ludieke acties kan via het contactformulier of e-mailen naar info@heeldeventerhapt.nl. Zodra alle inzendingen voor ludieke acties binnen zijn zullen we zo snel mogelijk gaan bepalen welke ludieke acties goed binnen de recordpoging passen.

Wanneer is het record gehaald?
Het officiële Guiness World Record ‘Dry bobbing’, zoals het spelletje in het Engels genoemd wordt, staat sinds 2011 op naam van Drunen. In Drunen waren 1.452 koekhappers! Een maand later is in Helmond een officieus record gevestigd met 1.952 koekhappers. Dit record is niet via Guiness gevestigd, maar uiteraard zijn wij pas tevreden als we dik boven de 2.000 koekhappers uitkomen.

Kan ik met de hele klas of met mijn vereniging meedoen?
Jazeker! Wil je als klas, school of vereniging extra opvallen? Dan nodigen we je van harte uit om iets ludieks te verzinnen om tijdens de recordpoging te doen. Aanmelden van ludieke acties kan via het contactformulier of e-mailen naar info@heeldeventerhapt.nl. Zodra alle inzendingen voor ludieke acties binnen zijn zullen we zo snel mogelijk gaan bepalen welke ludieke acties goed binnen de recordpoging passen.

Welke koek wordt gebruikt?
We willen verschillende soorten koek gebruiken, zodat iedereen mee kan happen. We gaan proberen met iedere allergie rekening te houden: glutenvrij, zonder noten, suikervrij… Volg de site voor meer informatie!

Waar gaan de opbrengsten van het evenement naartoe?
De opbrengsten van Heel Deventer Hapt gaan naar de Stichting Present Deventer. Klik HIER voor meer info. Financiële verantwoording zie je HIER op de site van de Stichting Liefdadigheid Junior Kamer Deventer.

Wat bedoelen jullie met ludieke acties?
Het lijkt ons superleuk als de route een groot gek feest wordt waarbij op de route allerlei gekke dingen gebeuren. We hebben dit idee gezien bij een andere recordpoging. Zoek je inspiratie? Bekijk dan hun filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=kZuhvlDAHgA
Heb je iets ludieks in gedachten, meld je dan aan. De leukste en best passende ludieke acties zullen we selecteren en indelen in de route. Uiteraard staat veiligheid voorop en kunnen ludieke acties alleen onder onze begeleiding plaatsvinden.

Mocht jouw vraag er nog niet tussen staan, stuur dan een mail naar info@heeldeventerhapt.nl.