Als een echte koekstad hoort het wereldrecord koekhappen natuurlijk op naam van Deventer te staan! In het verleden had Deventer zo’n 40 koekfabrieken, vandaag de dag kennen we allemaal nog de befaamde “Deventer koek”. Het officieuze wereldrecord koekhappen staat sinds 2011, met 1.952 koekhappers, op naam van Helmond. Het officiële Guinness wereldrecord staat op naam van Drunen met 1.452 koekhappers. Deze records horen toch in Deventer? Op zondag 25 juni 2017 gaan wij beide records op ludieke wijze verpletteren! Samen met jullie, gaan wij in één grote koekhap-estafette dwars door de prachtige binnenstad van Deventer. Alle deelnemers krijgen een vaste plek in de route en vanaf de Welle begint iedereen vlak na elkaar te happen, zodat een soort domino-effect ontstaat.

Burgemeester Andries Heidema bijt het spits af. We gaan via de leukste straten, door de mooiste gebouwen en langs de meest bekende bezienswaardigheden. Op de route kunnen de deelnemers als bedrijven, verenigingen en scholen, zichzelf op originele/ludieke wijze presenteren. Alles wordt natuurlijk gefilmd door professionals, zodat we, trots als we zijn op onze stad, een prachtige promotiefilm aan de rest van Nederland kunnen laten zien.

Een fantastisch evenement met als doel om de stad met elkaar te verbinden, letterlijk en figuurlijk. Alle gelden die opgehaald worden met dit evenement komen uiteraard ten goede van een goed doel:
Stichting Present Deventer. Zij profileren zich als makelaar in vrijwilligerswerk en bieden de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Handjes en steun; voor elkaar! Met de gelden die de stichting ontvangt na afloop van “Heel Deventer Hapt”, worden kinderkamers opgeknapt bij mensen in armoede binnen de gemeente. Er kunnen hiervan zaken aangeschaft worden als behang, verf en accessoires. Uiteraard is arbeid een vrijwilligerspost mede ingevuld door de leden van de Junior Kamer Deventer. Hoe leuk is het om dit ongelofelijk mooie en lokale doel te ondersteunen?

Die Deventer koecken zijn door geheel Holant zeer gepresen
Omdat zij door eenen mengher ghemenght moeten wesen
Maer de Hollanders diese na willen maeken
Die schorten niet. Als zij die smack niet raecken
Daerom soo zijn de Deventer koecken van eenen stof
Maer de een backer bult fien ende ander grof.

Deventer is dé Koekstad van Nederland, maar het wereldrecord koekhappen is niet in handen van Deventer. Daar moet volgens ons verandering in komen. Bij de titel ‘Koekstad’ hoort natuurlijk het wereldrecord.

Zondag 25 juni gaan wij, samen met iedereen die Deventer een warm hart toedraagt, het wereldrecord naar Deventer halen. In estafettevorm door de prachtige binnenstad, door de mooie gebouwen en langs de leukste winkels.

Hap jij ook mee? Hieronder de route naar de Brink. Het wereldrecord wordt op de Brink gevestigd!