Waarom sponsoren jullie Heel Deventer Hapt?
Het evenement maakt ons superenthousiast. Als brandeniers beginnen we pas net, en aan zoiets groots meewerken in onze startperiode is natuurlijk fantastisch. Wie wil hier niet bij betrokken zijn? Het zet Deventer op de kaart, en wij horen bij Deventer. Het evenement legt verbindingen tussen mensen die niet zo snel met elkaar in contact komen. Dat doen we als brandeniers ook graag.

Wat betekent het voor jullie dat dit een Deventer evenement is?
Heel veel. We zijn gevestigd in Deventer, komen voor een groot deel uit Deventer en willen ook nergens anders naartoe. We worden blij van een terrasje op de Brink, of van gewoon lekker door de kleine straatjes slenteren. De stad dragen we een enorm warm hart toe, want dit is ons werk- én leefgebied. We zijn er trots op. En dat wij mogen bijdragen aan de citymarketing van onze stad, want dat is dit enorme evenement, stemt ons ontzettend gelukkig.

Wat heb je met koekhappen?
Het past bij ons: lekker een beetje lol trappen en iets geks doen. Zelf nemen we het leven ook niet al te serieus. Dat moet ook niet, want anders is er niks aan.

Wat dragen de brandeniers bij aan het evenement?
We zijn vooral communicatief bij de organisatie betrokken. Journalist Yoni Pasman maakte de teksten in het krantje, dat samen met de Deventer Post verscheen. Online marketeer Charlotte Visser heeft alle socialmedia-uitingen onder haar hoede. Daarnaast doen de andere brandeniers nog wat kleine dingen, zoals meedenken over de site en socialmedia-strategie.

Hoe zoeken jullie verbinding met anderen?
Eigenlijk zijn wij zelf een verbinding: brandeniers is een zzp-collectief van zeven marketeers, grafisch designers, communicatiespecialisten en schrijvers. Dus we zoeken vooral verbinding met elkaar. Daarnaast maken we in de Gasfabriek, waar ons kantoor zit, verbindingen met andere start-ups. Zo investeren we tijd in andermans zaak om onszelf te laten zien. Ons werkgebied is breed, maar we werken graag met ondernemers die net als wij vooruit willen.

U kunt de _brandeniers_ bereiken via Yoni Pasman!